‘Our House’ Disabled Children’s Centre, Wokingham

The challenge set for the Koubou designers was to create a centre with zoned areas to enable the children of various ages and disabilities to use the facilities and have somewhere they could call their own.

“Our House” is a dedicated centre for disabled children and their families in Wokingham, Berkshire. The centre was the vision of the parents who set up a charity called Building for the Future, and after a fundraising campaign from local businesses, they enlisted the skills of the design team at Koubou Interiors to make their dreams become a reality.

The challenge set for the Koubou designers was to create a centre with zoned areas to enable the children of various ages and disabilities to use the facilities and have somewhere they could call their own. Understanding how the centre was to be used and the special needs of the children was crucial to our designs.

The centre needed to be fun, friendly, welcoming to all, comfortable and practical- wheelchair user friendly. We also included lots of seating for parents where they could observe and support their children and a bathroom that complied with DDA. All of the surfaces were carefully selected, the design team did a lot of research into each product to ensure that it would stand up to the demands of the centre.

Proud to be Partnered With

partners